Kezdetnek itt van, ami a blog ötletét segítette a világra.

Stihl MS 880

A Stihl pusztítója

Husqvarna 3120xp

A kihívó viking

Ezt a két láncfűrészt nem tartják raktáron a boltok, így esély sincs arra, hogy kipróbáljam őket. Arra végképp nincs, hogy összehasonlító tesztet végezzek rajtuk.

A műszaki paramétereiket többé kevésbé meg lehet találni a neten, de nem mindet és egyébként is csak tartós használat közben jön rá az ember, hogy mennyire felel meg az igényeinek. Akkor rögtön a lecsóba ezzel:

Melyik láncfűrész kell nekem a kettő közül, ha

 1. Egy brutális erejű gépet keresek, ami előtt nem akadály semmilyen (de szó szerint semmilyen) fa.
 2. A súly nem szempont (egyébként a Husky nehezebb 40dkg-mal, ami számomra teljesen elhanyagolható).
 3. Fontos, hogy az üzemben tartása gazdaságos legyen, vagyis üzemanyag-, olaj-, lánc-, láncvezető-fogyasztás, szerviz igény, alkatrész ár mind befolyásolják a döntést
 4. El kellett csodálkoznom azon, hogy a Husqvarna a kettő közül a drágább. Nem jelentős, utolsó értesüléseim szerint kb. 15,000Ft. Megéri-e a különbséget?
 5. A súly ugyan nem zavar, annál inkább az eszköz remegése. Van valakinek tapasztalata? Melyik kényelmesebb ebből a szempontból? Láttam erre vonatkozó teszteket és a svéd itt is jobbnak mutatkozott, de talán többet tudnak mások.
 6. Termelékenység. A legjobb kérdés. Egyszerűen nem tudom, hogy melyik lehet a gyorsabb, mert találtam ugyan a neten filmet, ahol meglepetésre a Husky tűnt gyorsabbnak, de a különbség annyira kicsi volt, hogy alig tudtam levadászni azt az 1 másodpercet. Ez nem sokat jelent, ennyi még nem győz meg arról, hogy a Stihl valóban lassabb lenne. Tapasztalatok?

Mivel a blog a kettő közül a jobbat hivatott megkeresni kérem, az elfogultak kíméljék.

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Ütköztess!
Mivel gyakran kerülök dilemmába, amikor vásárolni szeretnék valamit, arra gondoltam, hogy meg kellene kérdezni másokat a fő választottakról. Mi lehet jobb teszt annál, minthogy valaki használta már? Csak bátran! Arra megkérem a kommentelőket, hogy maradjanak tárgyilagosak, mert csak azzal tud valamit kezdeni a blog olvasója. Előre is köszönöm.
Hozzászóltak
  Naptár
  2018. szeptember
  h k s c p s v
  « dec    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  Archívum